Tools menuΤο  μενού περιλαμβάνει τις εξής τρεις επιλογές:

Εργαλεία: Εδώ σας παρέχονται κάποια εργαλεία που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, προκειμένου να μπορείτε να χρησημοποιήτε το ιστολόγιό σας πιο αποτελεσματικά.

Εισαγωγή: Για εισαγωγή άρθρων και σχολίων από άλλου τύπου ιστολόγια στο δικό σας.

Εξαγωγή: Για την εξαγωγή όλων των σελίδων, άρθρων και σχολίων που υπάρχουν στο ιστολόγιό σας σε ένα αρχείο, ώστε να μπορείτε να τα εισάγετε και σε κάποιο άλλο ιστολόγιο.



Εργαλεία: Εδώ σας δίνεται η δυνατότητα να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας δύο εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να χρησημοποιήσετε για πιο εύκολη χρήση του ιστολογίου σας. Οι εφαρμογές αυτές είναι οι παρακάτω:

  • Turbo: Speed up WordPress. Με την εφαρμογή Turbo, μπορείτε να διατηρήσετε ολόκληρο το ιστολόγιο σας στον υπολογιστή σας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να το επεξεργάζεστε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Σημείωση: Μην εγκαταστήσετε το Turbo σε κοινόχρηστο υπολογιστή, γιατί αυτό θα δώσει δικαίωμα σε οποιονδήποτε να επεξεργαστεί το ιστολόγιό σας!
  • Press This. To Press This είναι μία εφαρμογή που εγκαθιστάται στον φιλομετρητή σας, και σας δίνει την δινατότητα να ενημερώνετε εύκολα και γρήγορα το ιστολόγιό σας με υλικό που βρίσκετε απο το διαδίκτυο.  Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει απλώς να σύρετε τον σύνδεσμο Press This στην γραμμή εργαλείων του φυλλομετριτή σας. Απο εκεί και μετά, απλώς όταν βρίσκετε υλικό που σας ενδιαφέρει στο διαδίκτυο, το σέρνετε με το ποντίκι, και κάνετε κλίκ στο κομβίο “Press This” στον φυλλομετρητή σας.

Εισαγωγή: Σε περίπτωση που έχετε δημοσιεύσει άρθρα ή σχόλια σε διαφορετικά ιστολόγια (άλλης blogοσφαιρας ), μπορείτε να τα εισάγετε ξανά στο δικό σας ιστολόγιο. Επιλέγετε από την υπάρχουσα λίστα το διαφορετικό σύστημα (π.χ. Blogger, Blogroll κ.α.) που έχετε χρησιμοποιήσει και ακολουθείτε τις οδηγίες.

Εξαγωγή: Κάνοντας κλικ στο “Download Export File” θα δημιουργηθεί ένα αρχείο το οποίο, θα περιέχει τα άρθρα σας, τις σελίδες σας, τα σχόλια και γενικά όλα τα πεδία και τις κατηγορίες που περιέχει το ιστολόγιό σας. Μόλις αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας το αρχείο αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, ώστε να περάσετε όλα αυτά τα στοιχεία σας σε ένα νέο ιστολόγιο.

*Σημείωση: Για ακόμη μεγαλύτερη ειδίκευση, κάνοντας στην λίστα δίπλα από το “Restrict Author”, μπορείτε να επιλέξετε άρθρα και σχόλια από συγκεκριμένο συγγραφέα.