ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

afisa

Ο Οργανισμός Ρομποτικής & Επιστήμης (WRO Hellas), το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» του ΤΕΙ Κρήτης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φερει σε επαφή τους μαθητές με τον κόσμο της ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας με τα ρομπότ, καθώς σαν μικροί επιστήμονες-εξερευνητές οργανωμένοι σε ομάδες θα αναλάβουν στόχους-προκλήσεις «παίζοντας» με τους κύβους της LEGO. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι μαθητές γνωρίζουν το θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας, ανακαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή και τους δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουν οι ίδιοι τα δικούς τους ρομπότ.

Ο επίσημος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο 2015 με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, για 7η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας! Το ταξίδι αυτό έχει αφετηρία τις Περιφέρειες με τους προκριματικούς του 7ου Πανελλήνιου διαγωνισμού και τερματικό σταθμό για φέτος την Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου. Ο πανελλήνιος και οι περιφερειακοί διαγωνισμοί απευθύνονται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Σχολεία ή απλά ομάδες νέων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr, καθώς επίσης και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης του προκριματικού για την Περιφέρεια Κρήτης μέσα από αυτή την ιστοσελίδα.

toplogo

botalogobotblogo